Malzemeler:
- 1 fincan şeker
- 1 fincan süt
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı amonyak
- ½ paket margarin
- Aldığı kadar un
- Hindistancevizi
- Antep fıstığı
- Muz
Muhallebisi için;
- 6 su bardağı süt
- 2 su bardağı şeker
- 4 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı un
- ½ paket margarin
- 1 paket vanilya
Yapılışı: 1 fincan şeker, 1 fincan süt,2 yumurta ve
1 tatlı kaşığı amonyak çırpılır. yarım paket eritilmiş margarin
eklenirp azar azar unla birlikte kulak memesi kıvamında bir hamur
yoğrulur. 4 bezeye ayrılan hamur orta kalınlıkta açılıp tencere kapağı
yardımıkyla yuvarlak kesilir. Her kat 180 derecedeki fırında yaklaşık 10
dakika pişirilir. Muhallebi için; 6 su bardağı süt 2 su bardağı şekerle
karıştırılır ve 4 yumurta kırılıp, yarım paket margarin, 4 yemek kaşığı
unla birlikte koyulaşana kadar pişirilir. Ocaktan alınınca 1 paket
vanilya eklenir. Pastanın her katına muhallebiden sürülüp muz dilimleri
yerleştirilir. Son olarak da muhallebiyle tamamen kaplanır. Üzeri antep
fıstığı ile süslenir.
Amonyaklı Pasta servise hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder