1 Mayıs 2014 Perşembe

AMONYAKLI PASTA

Amonyaklı Pasta
Malzemeler:
  • 1 fincan şeker
  • 1 fincan süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı amonyak
  • ½ paket margarin
  • Aldığı kadar un
  • Hindistancevizi
  • Antep fıstığı
  • Muz
Muhallebisi için;
  • 6 su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 4 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • ½ paket margarin
  • 1 paket vanilya
Yapılışı: 1 fincan şeker, 1 fincan süt,2 yumurta ve 1 tatlı kaşığı amonyak çırpılır. yarım paket eritilmiş margarin eklenirp azar azar unla birlikte kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. 4 bezeye ayrılan hamur orta kalınlıkta açılıp tencere kapağı yardımıkyla yuvarlak kesilir. Her kat 180 derecedeki fırında yaklaşık 10 dakika pişirilir. Muhallebi için; 6 su bardağı süt 2 su bardağı şekerle karıştırılır ve 4 yumurta kırılıp, yarım paket margarin, 4 yemek kaşığı unla birlikte koyulaşana kadar pişirilir. Ocaktan alınınca 1 paket vanilya eklenir. Pastanın her katına muhallebiden sürülüp muz dilimleri yerleştirilir. Son olarak da muhallebiyle tamamen kaplanır. Üzeri antep fıstığı ile süslenir.
Amonyaklı Pasta servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder