Malzemeler :
1 litre süt
3 fincan un
3 fincan şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 paket bebe bisküvisi
Süslemek için :
1 paket meyveli sos ve Pasta süsleri
Hazırlanışı :
Unu şekeri ve vanilyayı derin bir kapta karıştır. Muhallebinin top top
olmaması için sütü yavas yavaş ve karıştırarak ilave et, tereyağınıda
ilave ettikten sonra kısık ateşte kıvamını alana kadar pişir.
Ocaktan alıp biraz soğuduktan sonra bebe bisküvilerini ortadan kırıp
muhallebinin içine karıştır. Kalp şeklinde yada herhangi bir kalıpta 4-5
saat soğumasını bekle ve servis tabağına kalıbı ters çevirip tatlıyı
çıkar. Meyve sosuyla ve süslerle süsle. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder