1 Mayıs 2014 Perşembe

GOFRET PASTA

Gofret Pasta
Malzemeler :
1.5 lt süt
13 çorba kaşığı toz şeker
13 çorba kaşığı irmik
3 çorba kaşığı hindistancevizi
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı margarin
1 limonun kabuğu
8-10 adet hanımeli bisküvi
Etrafı İçin :
50-60 adet rulo gofret
Üzeri İçin :
2,5 su bardağı süt
1 paket hazır çikolata sos
Hazırlanışı :
Tencerede süt, toz şeker, ve irmiği tahta bir kaşıkla kaynayana dek karıştırarak pişirin. Kaynayınca ocaktan alıp içine hindistancevizi, limon kabuğu, vanilya ve margarini ekleyip karıştırın. 24 cm lik kelepçeli bir kek kalıbının kenarlarına irmikli karışımdan sürün. Daha sonra rulo gofretleri birbirine paralel gelecek şekilde dizin. Ortasına muhallebiyi boşaltın. Kaşık ile düzleyin. Hanımeli bisküvileri dizin. Üzeri için süt ile çikolata sosu pişirin. Ilındıktan sonra pastanın üzerine dökün. Üzerini istediğiniz gibi pasta süsleri ile süsleyin. Buzdolabında bir gece bekletin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder