Çay saatlerinin vazgeçilmezi yumuşacık kabarık kekler yapmanın püf noktasını biliyor musunuz?
- Kabarık bir kek için malzemelerinizin oda sıcaklığında olması gerekir.
- Hamuru hazırlamadan önce yapmanız gereken şey kek kalıbını hazırlamak. Çünkü hamuru asla bekletmemelisiniz.
- Önce yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Şekeri ve yumurtayı çırptıktan sonra sıvı malzemeleri karıştırın.
- Sıvı malzemelerden sonra una geçmeden önce katı olan malzemeleri ekleyin.
- Yumuşak bir kek elde etmek için yoğurdu deneyin.
- Islak kıvamlı bir kek için yoğurt yerine süt koyun.
- Kakao konulan keklerde mutlaka süt kullanmalısınız. Çünkü ancak bu şekilde çikolata tadı elde edersiniz.
- Toz malzemeleri ve unu mutlaka elekten geçirin.
- Un miktarından emin olduğunuz zaman bile azar azar eklemeyi ihmal etmeyin.
- Kabartma tozunu ekledikten sonra keki mikserle karıştırmayın.
- Kabartma tozunu ekledikten sonra en fazla 3 dakika bekleyin. Ardından keki hemen fırına koymanız gerekir.
- Kekinizde damla çikolata kullanacaksanız bunu en son ekleyin.
- Hazırladığınız keki hemen kalıba dökün. Bu işlemi yaparken kabarcık olmaması için yavaş hareket edin.
- Keki 180 derecede pişirmeye özen gösterin.
- Keki piştikten hemen sonra fırından çıkarmayın. Fırının kapağını açık bırakarak kekin soğumasını bekleyin.
- Keki ılınıncaya kadar asla kesmeyin. Rahat dilimlemek ve parçalanmaması için soğumaya yakın dilimleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder