1 Mayıs 2014 Perşembe

BADEM EZMESİ







 250 gr. iç badem
Yarım fincan gülsuyu
250 gr. pudraşekeri

Bademin kabuklarını soyup, kurutup, makineden 1-2 defa çekiniz.
Şekeri ilâve edip, 2 defa da şekerle beraber çekiniz.
Sonra taş havanda yağı çıkıncaya kadar dövünüz.
İyice dövülen bademi porselen kâseye alıp, içerisine gülsuyunu koyu elinizle yoğurarak hamur haline getiriniz.
Hamuru merdaneyle 2 cm. kalınlıkta açıp, 3-4 cm.'lik kare veya dik dörtgenlere kesiniz.
Açamadığınız takdirde küçük parçalar alıp, elinizle yuvarlayarak toplar hazırlayınız.
Şekerliklere koyup, servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder